Oasis of Radical Wellbeing blogs

On aika palata yhteen

Yhteen tuleminen tuntuu juuri nyt erityisen merkitykselliseltä. Sota Ukrainassa on muuttanut käsitystämme Euroopasta, meistä itsestämme sekä siitä, miten hahmotamme paikkamme yhteisöissämme. Psykologi Merita Petäjän blogi.

Aalto Wellbeing Ambassadors at CamousOmstart! 9.3.2022. Picture by Suvi Helko, 2022.

Jo ennen sotaa, viimeisen kahdenkymmenenneljän kuukauden aikana, me Aallossa kuten monessa muussakin organisaatioissa olemme joutuneet kokemaan sosiaalisen yhteenkuuluvuutemme säröilyä, ja yhteenkuuluvuuden tunteemme on saattanut murentua.

Olemme joutuneet kokemaan etätyön haasteita, epävarmuutta, sekä kompuroiviin prosesseja, jotka liittyvät kampukselle paluuseen, ja sitten taas uusia etätyösuosituksia. Ja nyt meidän on mietittävä, mitä sota Euroopassa merkitsee — yliopistollemme, yhteisöillemme ja meille inhimillisinä olentointa.

Voi olla hyödyllistä pysähtyä miettimään, miten nämä viime vuodet ovat muuttaneet sinua. Entä viimeinen kuukausi, onko se vaikuttanut käsityksiisi, uskomuksiisi tai arvoihisi? Viime aikojen tapahtumat ovat vaikuttaneet meihin kaikkiin eri tavoin. Mutta, kaikesta huolimatta, meillä kaikilla on ainakin yksi yhteinen tarve – tarve kuulua yhteisöön.

Oasis of radical wellbeing haluaa pitää esillä kysymyksiä kuulumisen tunteesta, resilienssistä, itsensä hoitamisesta, etuoikeuksista, valta-asetelmista sekä luottamuksen rakentamisesta. Ja kysymysten esittämisen ohella etsimme myös ratkaisuja.

  • Published:
  • Updated:
Share
URL copied!

Show other posts from this blog

Uskonnot Aallossa 1
Published:

Religions in Aalto - building a more inclusive campus

April's EDI discussion session's theme was Religions at Aalto. Read here what the facilitators from AaMu (Aalto Muslims Association) thought
Uskonnot Aallossa 1
Published:

Uskonnot Aallossa - rakentamassa inklusiivisempaa kampusta

Huhtikuun EDI-keskustelutuokiossa oli aiheena Uskonnot Aallossa. Lue Aallon AaMu-opiskelijajärjestön mietteitä keskustelusta!
Students talking with each other
Published:

The goal of Aalto’s wellbeing operations is to build the community by supporting the individual

Aalto University offers you easily accessible support for your studies and all wellbeing-related questions and concerns that you may have.
Kuva: Unto Rautio, Aalto-yliopisto
Published:

Aalto-yliopiston hyvinvointitoiminta tähtää yhteisöllisyyteen tukemalla yksilöitä

Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen matalan kynnyksen tukea opiskeluun ja hyvinvointiin liittyvissä huolissa ja kysymyksissä.